Zoals vele auto’s, heeft ook de Mustang een mooie historie. Deze gaat eigenlijk helemaal niet zo ver terug in de tijd, 60 jaar. Maar, in die 60 jaar heeft het merk een mooie reputatie opgebouwd en zijn de Mustangs, vooral de oldtimer, bij veel liefhebbers heel erg gewild. Toen nog betaalbaar, maar nu is een Ford Mustang cabrio huren een betere optie.

Het begin.


Het begon in 1964, een echte oldtimer dus, de eerste Mustang zag het levenslicht en was meteen al een eyecatcher. Niet zo gek, omdat er al een sportief prototype bestond. Het prototype was een sportwagen voor 2 personen met een V4 motor. Voor die tijd zag de auto er heel modern uit, misschien wel te modern. En omdat het prototype maar voor 2 personen geschikt was, zag de Ford directie af van massaproductie. Er moest een auto op de markt komen voor 4 personen, meer geschikt voor gezinnen.

Mustang 2.


In 1962/1963 kwam de Mustang 2 op de markt. De Ford directie keurde het ontwerp van deze auto goed en er werd eindeloos gediscussieerd over een belangrijk kenmerk van de auto, de grille. De auto werd in eerste instantie vernoemd naar het Lockheed P51 (Mustang) jachtvliegtuig. Maar, deze verwijzing naar de oorlog zou het merk waarschijnlijk geen goed doen en daarom koos men voor de grille met de wilde Amerikaans paarden. Een verwijzing naar de Prairies.

Introductie.

Op de wereldtentoonstelling in New York werd op 17 april 1964 de auto voor het eerst getoond aan het publiek. Door de concurrentie met vooral de Chevrolet divisie werd er grootst ingezet door de reclamebureaus die Ford had ingehuurd. Er waren al 2500 nieuwsbladen die het nieuws over de nieuwe Mustang hadden verspreid. Deze auto moest het gaan maken in de wereld.

Concurrentie.

De Ford Motor Company en Chevrolet divisie keken de kunstjes van elkaar af. Chevrolet maakte de compacte Corvair, die goed verkocht omdat het een compacte en zuinige auto was. Ford reageerde daarop met de Falcon. Daarna kwam Chevrolet met de Corvair Monz. Deze auto was sportief en compact en werd daarom goed verkocht. Ford kwam daarop met de Falcon Futura, maar dat werd geen succes. De koppen moesten bij Ford bij elkaar gestoken worden, om de ultieme auto te bouwen waarmee Chevrolet voor altijd zou worden afgetroefd.

Briljant idee voor het maken van 1 van de mooiste oldtimer ooit.

Lee Lacocca, destijds directeur van Ford, had een briljant idee. De naoorlogse Baby Boom generatie zou in 1964 de leeftijd bereiken, waarop ze voor het eerst zelf een auto zouden kunnen aanschaffen. Onderzoek had aangetoond dat een sportieve auto met sportieve prestaties de jongeren het meest zou aanspreken. Het resultaat mocht er zijn. De generatie 1 Mustang (1964 – 1973) was geboren. Alle verkooprecords werden gebroken.

Ford Mustang cabrio huren bij Classicos?


Wij van Classicos Trouwen & Toeren zijn dan ook erg trots op het feit dat wij een Mustang oldtimer, uit de eerste generatie in, ons bezit hebben. En niet zo maar één, onze lichtblauwe Mustang is in 2021 volledig gerestaureerd. De 4,7 liter motor levert ruim 200 pk en is voorzien van een 8-cilinder met drie-traps automaat. Een klassieke icoon, hoe bijzonder om in deze auto te trouwen!!! Ga je niet trouwen, maar wil je wel de magie van het rijden in deze Mustang beleven? Huur deze bolide dan om een dagje te toeren over de Veluwe!

Wilt je ook een Ford mustang cabrio huren. Vul ons contactformulier in en vraag naar de mogelijkheden.

Klik hier voor meer informatie over onze Ford Mustang Convertible of voor mooie foto’s.