Weet jij nog in welke auto jouw vader reed toen hij jong was. Ik ken mensen die feilloos alle auto’s, in volgorde, met het juiste nummerbord, kunnen opnoemen waarin hun vader vroeger heeft gereden. In deze blog vertel ik je iets meer over het grote automerk Ford. Wie weet herken je nog iets van vroeger.

T-Ford. 

Ford wordt voor de oorlog beroemd met de T-Ford. Een wagen voor de gewone man die in Amerika een grote hit was.

Ford Fairlane.

Na de oorlog probeert het bedrijf meer auto’s te maken voor het luxere segment. De Ford Fairlane is een typische Amerikaanse slee en een mooi voorbeeld van een auto die gemaakt werd voor het luxere segment.

Ford Mustang.

Het meest bekend is misschien wel de Ford Mustang die in 1964 voor het eerst van de productieband rolt. Deze auto is zo mooi, dat hij ook in diverse films de show steelt. Zelfs James Bond kon het niet laten om er in een ritje in te wagen in de film ‘Goldfinger’. De Mustang is een kruising tussen de typisch Amerikaanse slee met de lange voorkap en de korte achterkant van een sportauto. In Europa werd de Ford Capri uitgebracht. Deze auto leek sterk op de Ford Mustang. In de jaren 60 had deze auto nog een hele ruime achterkant, maar in 1969 keerde deze niet meer terug in de Capri Mark II.

Ford M-serie.

De Duitse wagens van Ford kregen tussen 1952 en 1968 de naam Taunus. Het bekendst is misschien wel de M-serie.

Ford Anglia.

De Ford escort, bij ons zeer bekend, had in 1967 een bijzondere voorloper. De Ford Anglia. Deze auto werd ook speciaal voor de Europese markt gemaakt. Dit model en de Citroën Ami 6 vielen op door hun vreemde achteruit.

Trouwauto verhuur, Ford Mustang huren zonder chauffeur.

Wilt u meer weten over onze mooie Ford Mustangs of over trouwauto verhuur. Een dagje een mooie Mustang zonder chauffeur huren of meer mooie foto’s zien.  Klik dan hier voor onze mooie witte Mustang of hier voor onze mooie lichtblauwe Mustang. Bij Classicos te Nunspeet huur je de mooiste oldtimers.